Dubbelsidig öroninflamation...

Vår stackars lilla Cassandra har dubbelsidig öroninflamation.. Hon var till läkaren igår och dom konstatera att hon hade det. Man känner sig som världens sämsta förälder när man inte själv märker att ungen har öroninflamation. Men det är ju det som är det "värsta" med Cassandra, att man märker inte på henne att hon har öroninflamation förrän det har gått så långt, det är ju det som är lite jobbigt..
Visst, natten till igår hade hon inte sovit så bra och vaknat för att hon var ledsen, men när morgonen kom och jag steg upp med henne så mätte jag febern, hon hade lite över 38. Så jag tänkte ju att hon hade haft hög feber under natten. Men nu så här i efterhand så förstår jag ju att det var ju öronen som spökade.
Men nu har hon fått pencilin, så hon har redan blivit lite bätte. Inatt sov hon heeela natten i sin säng utan att vakna. Okej hon somnade ganska sent igår oxå. Klockan vär närmare halv elva när hon somnade på soffan hos mig. Så jag gick in med henne i rummet och la den lilla prinsessan i sin säng och hon snusade vidare..
Vår lilla älskling är lite sjuk, men det går över.
Så idag och imorgon ska jag vara hemma med Cassandra, och på lördag ska Ben vara hemma med henne, så jag kan återgå till jobbet..
Det är inte alls kul att se sin lilla prinsessa vara sjuk. Men hon blir ganska mysig när hon är det. Vill sitta i famnen hela tiden och bara mysa.. Sötisen vår...


Inatt hade det kommit snö igen... Som bäst snöar det massor. Jag som hade hoppats på att det inte alls skulle komma nån mer snö. Men tjii fick jag, nu kommer det ner massor med snö och man måste palta på sig massa kläder igen så fort man ska gå ut... *suck*
Blåser gör det ute oxå. Det låter ju hemskt när man ligger i sovrummet och hör hur det viner utanför fönstret.. Usch och fyy...


Den 12 januari födde min gamla klasskompis Linda en frisk liten pojke på Ekenäs Sjukhus..
GRATTIS TILL ER!!!

Man blir lite sugen på att skaffa en till liten bebis när man hör hur alla mer eller mindre har små små bebisar igen.
Men det får vänta några år till ännu. Jag och Ben har kommit fram till att vi vill ut och resa med Cassandra lite innan vi skaffar nästa barn. Plus att jag vill jobba ett tag oxå. Det blir ju lite långtråkigt om man bara är hemma hela tiden. Så några år till får det vänta och sedan kan man börja fundera på att skaffa ett syskon till Cassandra..

Annars flyter dagarna på som vanligt.. Man jobbar och sen kommer man hem till sin lilla prinsessa och leker.
Hon har blivit så stor ju! Tiden går såå fort. Ibland tycker jag att tiden går lite för fort.
Jag tyckte det var precis som hon föddes, men det är över 1 år sen..
Men jag njuter av att se hur mycket Cassandra utvecklas mer och mer, och lär sig nya saker hela tiden..
Tänder har hon redan 10 stycken.. Och pratar på som en papegojja!! Visst hon pratar ju inte ordentligt, men sitt eget lilla språk. klart hon kan massor med ord, men det är med gojja hon snackar.. men man förstår henne iaf och det är huvudsaken..

Hon ligger som bäst och vilar lite. När man är sjuk så får man vila hur mycket som helst.. Så jag passar på att skriva lite i min blogg. Inte för att så många läser den, men so what? Kul att blicka tillbaka i det man skrivit för några månder sen.. hihi...


Gjorde ett IQ-test på Illustrerad Vetenskaps-hemsida. Mitt resultat: 105..
Känner mig någolunda stolt iaf... Bäst fick jag på matematiken! hihi.. Vem kunde ha trott de..??

Gör det själva om ni vill...

www.illvet.se

(tack jenni för idén)


Nu ska jag dricka mitt kaffe och försöka städa lite här hemma medan Cassandra sover..

han en riktitg bra dag allesammans!!

Hemma från Norge!

Idag kom hela familjen Labermo- Ridberg hem från Norge. Vi har varit hos min kära far några dagar.
Vi åkte på förra torsdagen, med morgon båten. Det var ju inte så kul att gå upp så tidigt med det var det värt.
Båtresan gick bara bra. Sen tog man taxi till T-centralen och sedan tåget till enköping där både Nattis & Kattis kom och mötte oss. Det lunkades hemåt till Kattis där det blev massa skitprat. Vi skulle ju upp tidigt på fredag morgon.

Tåget mot pappa skulle åka 7:49. Så det var bara att gå o sova tidigt..
Och i sin vanliga ordning a lá Labermo´s så blev det ju bråttom till tåget!! ^_^
Men vi hann nog.. Tågresan gick oxå bara bra.. Lite segt, men det gick..
Lite före kl 13 var vi framme i charlottenberg! pappa var ju hos frissan så vi fick gå dit och vänta. Innan vi pkte hem till pappa så åkte vi förbi köpcentret och köpte lite skor. Ben behövde ju nya skor. Det var tag 3 betala för 2. Så han hittade ett par jättebra vinterskor och ett par andra skor. det tredje paret fick bli ett par gummistövlar till Cassandra..

Det var riktigt skönt att vara hos pappa. Lite tråkigt väder var det kanske, men snö på marken var det iaf. Men på söndagen, den ENDA dagen som vi faktiskt skulle göra nåt så var det kanon väder! det var minusgrader ute, det hade kommit mer snö och solen skeeeen!
Vi åkte till Valfjället, en stooort fjäll!! Jag testade faktiskt att åka slalom! Såg väl inte så proffsig ut, men det gick ju. Svårt var det, men skiiiitkul!!!
Åkte ju i en liiiiiiten backe till att börja med. men sen så tog jag, Katarina och Silje liften upp till den "lättaste" backen! Jösses säger jag bara.. Den var ju uuuberstor! Och det gick kanske inte så bra, men ner kom jag iaf efter lite om och men. Åkte in i skogen ett varv oxå.. haha! det måste ha sett bra ut nerifrån. Där nere stog ju pappa och alla andra och tittade på mig! Men dom var stolta över mig iaf.. Att jag vågade testa att åka ner för en stor backe iaf.
Så jag sa till Ben att vi måste åka till Lappland sen nästa vinter eller nåt så man får åka lite till och kanske göra det som tradtion för Cassandra att alltid åka till fjällen. Det är ju jättekul!!

Annars tog vi det bara lugnt hos pappa. Badade ju bastu o greja. Pappas bastu e skitsnygg ju! Och med egna händer har han byggt det.. Pappa och Ben badade varje kväll.. Jag och Kattis badade bara 2 ggr.. hihi... nattis kunde ju inte göra det eftersom hon precis tatuerat sig innan vi åkte till pappa...

Men jag och Cassandra hade den oturen att vi blev sjuka under Norge resan. jag började med lite halsont, men sen kom snuvan och feber.. Cassandra fick världens snuva och hosta. Stackarn mådde så dåligt. Men hon fick lite alvedon så mådde hon bättre. Men hostan var kvar.

På onsdagen åkte vi hem igen. det var lite jobbigt att säga hej då till pappa, för jag vet ju inte när jag ser honom nästa gång. Men till Enköping kom vi iaf. Och det va trevligt.
Men cassandra hade sååån hosta och så mycket slem så hon spydde upp slem och fick jättesvårt att andas. Och en hönsmamma som jag är så fick jag ju panik. Och min syster var så snäll att hon ringde ambulans så dom skulle komma o se på Cassandra, för det e ju inte bra när barn spyr slem så dom får andnöd. Det såg faktiskt riktigt läskigt ut... Jag börjde ju gråta och skaka för jag var så rädd...
men dom kom iaf och tittade på Cassandra och dom sa att det var ingen fara (vilket jag visste, mend et kändes bättre att höra det av dom). Vi skulle bara ge henne vatten att dricka och näsdroppar så hon kan andas genom näsan.. Och så berätta dom vad jag skulle göra om man märker att hon håller på att spy upp slem, för att göra det lite lättre för henne... Så efter att dom varit där så var jag ganska lugn sen. men det var riktigt jobbigt faktiskt...
Hon sov ganska bra på natten sen efter att hon spytt ut det där slemmet..

Igår kväll så tog vi båten tillbaka till Finland. Vi gick och åt på buffén för vi var så hungriga juu!! Cassandra var trött så hon var grinig. Det enda hon åt var nästan chokladmoussen juu!! Och sen så började hon ju hosta så det komm lite slem upp igen, och det enda jag hitta som jag kunde ta det med var ju en tygservett. Jag bad faktiskt om ursäkt till servitrisen för det.. Jag fick ju så dåligt samvete.. hahahaha...
Men natten var ganska lugn. Det gungade inte så mycket, men jag vaknde till av att Ben kom till hytten och sedan tog det ett tag innan jag kunde somna om.. Men det gick sen iaf... Cassandra sov som en liten gris hela natten...

Sååå, nu är man hemma igen! Sköööönt!!!
Som dom säger, borta bra men hemma bäst!!!



Och på tal om gula tennisbollar!!!
Mina Celine Dion biljtter kom för ett tag sen!! 159euro fick jag betala för EN biljett. Men det är det värt. Så jag och Ben ska åka och se henne i Hartwall Arena den 9 juni!! wiiiie!!
Ben kanske inte är liika glad som jag, men han kommer med för att jag verkligen vill se henne uppträda och för att jag inte ska behöva åka själv...
Tack älskling!!!



Nu ska jag ta och se lite på tv innan Cassandra bestämmer sig för att vakna..

Bilder från Norge sätter jag in en annan dag!


heippa!

Söndag!

Idag är det söndag igen. Veckorna går så snabbt.
Julen är redan förbi och likaså nyåret.
På nyårafton jobbade jag ju natt så jag hade en ensam natt på jobbet. Men det var en mycket lugn natt måste jag säga.. Skönt att få komma hem halv 8 på morgonen och lägga sig och sova. Vaknade halv 4 på eftermiddagen. Då ville jag verkligen bara ha pizza, så vi åkte till Kotipizza och köpte med oss lite pizza hem.. Smask!!


Härom veckan så fixade vi Cassandras barnrum! Så nu sover hon i sitt eget lilla rum och alla hennes leksaker är där inne nu. Lite lättare att hålla rent måste jag säga.
Och hon sover riktigt bra där. Lite tufft var det kanske första natten, men det e klart att det var ovant för henne. men nu sover hon riktigt bra där i sin egen lilla säng, i sin egen lilla del av rummet...


På torsdag bär det av till pappa oxå. Guuud va skönt att få komma bort. ÄNTLIGEN!
Det kan behövas lite semester juu!!
Ska vara borta en vecka, så det kommer bli skönt..
Kanske det blir lite roligare för mig den här gången när Ben faktiskt kommer med...



Oj, nu vakna Cassandra!
Skriver lite mer senare!

Bilder!

191645-156


Trollet Cassandra. Hon har fått så lockigt hår...


191645-155

Så här kan man se ut när man ska ut en snabbis! ^_^


191645-154

Busfröt Cassandra på gång



191645-153

Cassandra i Nagu på juldagen.
Mycket fint hon äter sin toscakaka!


191645-152

Fortfarande i Nagu på juldagen




191645-151

Cassandras julklappar..
Ännu mer kommer hon få i Norge..



191645-150

Gunghästen hon fick av oss i julklapp



191645-149

Jultomten kommer med ett stort paket!



191645-148

Fin måste man vara på julafton!


191645-147

pappa & Cassandra delar på en köttbulle!


191645-146

Jag och Cassandra äter lite mat



191645-145

Hemma innan vi åker till farmor & farfar på julafton