Valborg!

Idag är det vappen, och jag ska jobba. Jag börjar halv två och slutar halv tio.
Sen har jag morgontur imorgon.. *gäsp!*
Men jag orkar alltid.. Har ju varit hemma nu i 2 dagar så jag känner att jag orkar!!

Sitter som bäst i en tyst lägenhet och försöker komma på vad man ska hitta på att skriva. Ben är och jobbar och Cassandra är hos farmor och farfar. Dom ska ju fira vappen tillsammans, eftersom både jag och Ben jobbar.
Hoppas hon får en trevlig dag! Saknar henne redan!!! Skulle ju vilja fira vappen med henne själv, men man jobbar..

Det belv tidig väckning imorse! Cassandra hade vaknat kl 2 i natt och då tog jag henne till våran säng och så somnade vi om bums. Men sen bestämde hon sig för att vakna halv 6! men det tyckte inte mamma Cicci om, så jag gick tillbaka till hennes säng och la henne. Där sov hon en timme, och sen var det dags att stiga upp!
Vår lilla skrutt är lite morgonpigg måste jag säga!! Men det gör inget! Hon är bara för mysig att va med på morgonen. Hon vill att man ska läsa böcker och mysa på soffan eller i sängen.. Mitt lilla hjärta..
Mamma älskar dig!


Kommer troligtvis inte "se" cassandra förrän imorgon eftermiddag när jag kommer hem från jobbet. För hon sover säkert när jag kommer hem ikväll, och så sover hon när jag åker och jobbar imorgon. Så det blir mååångra timmar utan henne. men sen hinner jag umgås hela eftermiddagen och kvällen med henne...


har varit och handlat lite idag. Vi har väl säkert handlat för 200euro idag!! Så nu har man kylen och skafferiet fullt med mat igen!
Skulle leta efter ett par överdragsbyxor och en tunnare jacka åt Cassandra, men jag hittade ingen. Det fanns i blått, men det vill vi ju inte ha. Vi ska ju ha rosa!!
Men vi ska se om vi hittar det i Åbo nåndag!


Den 5 maj ska vi på Cassandras 1½ års gransking på BVC. Hon kommer få en spruta då och så är det läkarundersökning! Men allt borde vara bra med Cassandra, hoppas jag iaf!
Ska bli kul och se hur mycket hon växt på 6 månader!
Vi var ju sist till BVC på hennes 1 årsdag!


nej, nu ska jag ta och dricka mitt kaffe och sen ska jag börja göra mig klar för att jobba...

han en UNDERBAR valborg!!

Vårväder

Idag mår jag lite bättre! Tack och lov för det! Nu känns det inte som hela huvet är fullt med snor, ursäkta uttrycket! Skönt att äntligen bli frisk!!

Imorgon är det vappen! Jag jobbar kväll så jag vet ju vad jag gör! ^_^
Men jag är ledig hela helgen, så det är så skönt så..
Vi ska väl troligtvis åka till Attu! Men det ser vi sen senare hur vi gör med den saken!


Idag var jag till Bens mamma och pappa och drack lite kaffe. Det var ju så fint väder, så jag satte Cassandra i vagnen och knatade dit.
Cassandra var ute en stund och lekte i sandlådan och åkte lite rutschbana! Hon tyckte det var riktigt roligt...
Bilder kommer senare...



Det har varit såå underbart väder här i Pargas idag. 20 grader varmt nästan...
Man borde vara ute mer, men jag har verkligen ingen ork...

Mår lite dåligt nu som bäst.. Vet inte varför, men jag brukar bli lite konstig när våren kommer. Ganska vanligt, enligt mig själv. Men det försvinner väl så småningom.
Jag är konstant trött, skulle kunna sova dygnet runt om jag själv skulle få välja.
Känner mig bara helt tom egentligen...
Finns för mycket tankar i huvet..
Sen är det ju saknaden efter min familj.. Nu till våren är det lite jobbigt att bo så långt bort från alla, men jag klarar mig. JAg har så här varje år, så jag är van!
Men jag ska ju snart till pappa, så då kommer allt bli bra igen...

Saknar min älskling.. Han är och jobbar som bäst..
Cassandra sover, och jag är ensam vaken här hemma.
Funderar på att ta en kopp te och sedan gå och sova...


Saknar dig baby!
Love you...

someone..




Det sägs att det bara tar en minut att finna en speciell person..
En timme för att uppskatta dem..
En dag till att älska dem.
Men sen ett helt liv för att glömma dem...




Jag kommer aldrig glömma dig...
Du kommer alltid vara en del av mitt hjärta!

sjuk...

Usch, då är man sjuk då. Har mina slemhinnor i bihålorna helt inflamerade och shit.. Plus att jag har troligvis nån infektion i kroppen.. Så jag har fått pencilinkur och en äcklig nässpray som ska fixa mina bihålor..
Det känns som om hela huvet är fullt med snor, ursäkta mitt uttryck, men det är sant..
Jättejobbigt att böja huvet neråt.. aj aj aj...
jag har nog ändå varit och jobba, men idag är jag faktiskt hemma. Mådde så dåligt igår att jag måste vara hemma och ta det lugnt, så man orkar jobba under första maj...

Är ledig i helgen. Sköönt.
Vi ska väl antagligen åka ut till Attu, där Bens bror och hans fru bor. Ta det lugnt och bara slappa.
ben är ju oxå ledig i helgen, så vi måste ju passa på att hitta på nåt kul tillsammans...


Jag ser fram emot att åka till pappa i juni. Ska bli skönt att få träffa dom igen. har ju inte träffat pappa sen i januari, så det kanske är dags att åka dit..
Det är ju det som är lite tråkigt med att bo så långt bort från sin familj, man kan inte träffa dom när man vill. Men det är ju självvalt. Det var ju jag som valde att flytta så man får bara hålla ut helt enkelt..
Men ibland kan det faktiskt vara riktigt jobbigt att inte kunna hälsa på pappa när man vill. Det måste planeras och det kostar ju lite pengar oxå, Då är det ju tur att pappa är snäll och betalar en ganska stor del av mina/ våra resor till honom. Så man har råd att åka dit och hälsa på...
Ska nog försöka åka till pappa lite oftare, om man bara kan och hinner.


Snart är det vappen (valborg)! jag jobbar iofs kväll då så det blir lugn valborg för mig.. Ben ska oxå jobba kväll, så farmor och farfar ska vara barnvakt åt Cassandra. Dom har redan massor med planer på vad dom ska göra! Dom ska fira vappen tillsammans.. det kommer säkert Cassandra tycka om!



Vi försöker hitta en ny lägenhet åt oss oxå. Lite svårt bara. Man står inför valet om man ska köpa eller hyra en lägenhet. Och man vill ju inte bo vartsom helst.. Så man måste fundera på saken och se vad man kan få fixat åt sig!



Annars så är väl allt okej med mig. Jag överlever. Känner mig lite konstig bara, vet inte varför.. Men de tkommer jag säkert på sen.. Är jättetrött nu för tiden, men det kan beror på att jag är sjuk ju..
Men jag är lite knasig ibland, som de flesta kanske redan vet om...


Nu orkar jag inte sitta här mer.. Ska snart gå och vila lite...


Puss & Kram


Uppdatering kanske??

Dagarna går för snabbt helt enkelt. Det är ju evigheter sen jag skrev känns det som. men alla dagar bara springer förbi mig, känns som om jag inte hinner göra annat än att jobba, komma hem och leka med Cassandra och sen sova för att orka jobba dagen efter. men nu har jag äntligen tid att skriva lite...

Det har varit sååå underbart väder här hos oss, så i helgen när jag och Ben faktiskt var lediga tillsammans så var vi ute och gick minst 2 timmar varje dag! Det var helt underbart attbara gå gå gå och prata lite!!

I tisdags så var vi till en jobbarkompis till mig coh åt riktig thaimat! Hon kommer nämligen från thailand.
Det var såå gott och så busenkelt juh! Men man skulle själv aldrig kommit på att man skulle kunna göra sån mat. Gott var det och mätt blev man.
Sen tittade vi på en video från när dom var i thailand och kambodja. Ganska intressant att se hur det ser ut osv.. en härlig kväll var det och man var trött när man kom hem sen. man somna gott iaf.. ^_^


igår var jag till tandläkaren igen.. Har börjat rotfylla en tand.
Har alltid trott att det ska göra jätte ont, men det kändes inte så mycket.. men det kanske berodde på att jag var såå bedövad juh!
Jag ska dit igen den 13 maj och fixa resten av tanden, sen e det klart med rotfyllning!!

Jag och Cassandra gick till bens mamma och pappa igår oxå. Vi skulle bara gå dit och dricka en kopp kaffe på dagen, men det slutade med att vi var där hela eftermiddagen och nästan hela kvällen. cassandra var ute med farmor lite och lekte, medan jag låg inne på soffan och läste lite tidningar. Ganska skönt att slapnna av och läsa lite!


Nu är halva vår resa till Norge bokad! Vi ska åka till pappa den 22 juni. Lite semester juh!!
Nu är det bara flyget hem som ska bokas. Det är det enda vi betalar. Pappa betalar båtresan till sthlm, för vi ska åka bil hem till dom, eftersom pappa och Katarina åker på en kryssning till åbo, så kommer vi med dom sen.
Ska bli riktigt kul att ha lite semester tillsammans som en familj i år.
Förra sommaren hade vi ju inte nån tid till att vara längre lediga tillsammans. ben jobbade och jag jobbade lite. Så i år ska vi passa på att ta det lugnt...

Jag kommer ju ha semester den 23.6-2.7 och sedan har jag semester den 25.8-1.9. Det ska bli såååå skönt!!!



Igår somnade jag på soffan här hemma medan jag tittade på CSI miami! Tror jag somnade runt 21 tiden och vaknade 1 på natten när cassandra började gnälla lite.
Kände mig inte alls trött på kvällen juh, men tydligen sa kroppen godnatt iaf. Lite lustigt ibland..


Nu ska jag ta och dricka mitt kaffe och kika lite på tv innan det är dags att dra till jobbet..

han en bra torsdag allesammans!!

Heippa!

Böcker jag bara måste rekommendera!!

Jag håller precis på att läsa sista boken av Stieg Larssons Millenium-serie!! Kan tillägga att dom böckerna är bara ett måste att läsa om man orkar läsa böcker, för dom är ganska tjocka!
Det var första gången i hela mitt lilla liv som jag läst en kriminalroman, och jag blev besatt av böckerna!
Första boken tog mig kanske 6 dagar att läsa, men andra boken läste jag ut på mindre än 2 dygn!
Håller nu på att läsa sista delen.. Det är tyvärr den längsta, över 700 sidor, men jag orkar!!
Dom är bara ett måste att läsa!! Jag kan varmt rekommendera dom!!
Man kan inte lägga ifrån sig boken när man väl börjat läsa! Mycket mycket bra bok!!!



Ben åkte och jobba för en stund sen. Så det är bara jag och Cassandra hemma nu. Men vårt lilla troll ligger och vilar nu som bäst. Hon var lite grinig så hon fick gå och vila en liten stund. Men senast halv fem kommer jag väcka henne. För annars somnar hon för sent ikväll.

Har jobbat idag, igen.. Allt går bara bra på jobbet. Väntar bara på att chefen ska komma tillbaka så jag kan disskutera min semester med henne. Har ju önskat 2 veckor i sommar, och ska höra med henne om det är möjligt att jag kan få ha den då när jag har önskat den. För vi hade tänkt att vi skulle flyga till min kära far och hälsa på lite... Hoppas det är möjligt!!

När Cassandra har vaknat tror jag att vi ska ta och gå ut en sväng, för det är sååå härligt väder ute. Solen skiner och himlen är blåå! Jippi!!
Våren kanske äntligen är på väg! ^_^


Vi tänkte åka till simhallen med Cassandra på torsdag. Det var ett tag sen vi var där. Så vi ska passa på att åka dit och plaska lite tillsammans! ^_^



Nu ska jag ta och lägga mig och läsa min bok lite medan Cassandra vilar..


Han en riktigt underbar vårdag allesammans!!


<3 Och Poppisch, Jag älskar dig av hela mitt hjärta!! <3

Årets första tussilago!!

I fredags såg jag årets allra första tussilago när jag cyklade till jobbet! Solen sken och det var såå vårigt väder! Så blev man genst mycket gladare när man såg några tussilago vid vägkanten! Våren är äntligen på väg!!!

Idag lyser solen och det är varmt och skönt ute. Ska cykla till jobbet om en timme.. Det ska bli så härligt att sätta på sig vårjackan och cykla iväg i det härliga vädret!!


I söndags var hela familjen i lekparken! Cassandra fick vara i sandlådan, vilket hon tyckte var såå roligt. Men roligast tyckte hon det var att äta sand och förstöra mammas och pappas sandslott som vi byggt åt henne.
Tyvärr så glömde vi ju kameran hemma så det blev inga bilder.. Men nästa gång vi går till lekparken så ska vi se till att ha med kameran så man kan föreviga stunderna när Cassandra är som sötast! ^_^

Igår var jag hos min lilla "massör/plågare". Vi ska börja massera upp min ledband i ryggen som är lite inflamerade och lite smärtsamma.. Det var inget skönt kan jag ta att tillägga.. Jag led mer än vad jag njöt av massagen!!
Så igårkväll kände jag mig som ett halvkokt spaghetti!! Jösses vad jag hade ont!! Kändes som hela nedre delen av ryggen var uppsvälld, vilket den inte var måste jag ju säga. men ont gjorde det... Men det blir bättre!!
Ska dit på måndag igen och sen har jag ännu en tid bokat till nästa veckas torsdag!
Så jag kommer få lida lite mer med andra ord! men som sagt, man blir ju bättre av det.. Hoppas jag iaf!!!

Sen var vi till daghemsföreståndaren igår!! Cassandra dagmamma har ju varit sjukskriven nu i 3 veckor, och Cassandra har ingen annan att vara hos. Så vi gick dit för att byta dagmamma, IGEN.
Anette, daghemsföreståndaren alltså, skulle fixa det direkt! Hon lovade att ringa igår, men det gjorde hon inte. Men jag hoppas hon ringer idag. För jag vill ju ha en plats inom dagvården åt cassandra så fort som möjligt!!
Sen kom vi fram till att vi kommer inte behöva betaka full avgift för mars månad eftersom Cassandra bara varit 3 dagar hos dagmamman. Och vi behöver bara betala för de dagarna Cassandra har använt i mars! Sköönt det!!
En lite dålig sak är att barn får inte börja DAGIS innan det är 3 år. Så man måste ha barnen hos dagmammor! Det tycker jag är lite konstigt, men så är det i det här landet!
men sen nästa höst när Cassandra blir 3 så ska vi anmäla henne till Knattebo- daghem, som ligger precis bredvid mitt jobb!! Men det är ju 1 år kvar tills dess, så vi ser då om vi är av samma åsikt!

Så med andra ord har det varit lite pusslandes för mig och Ben, så vi har haft barnvakt när vi behövt det! men farmor och farfar är snälla och ställer upp! Dom har Cassandra mer än gärna! och det är skönt att veta att dom ställer upp! Jag är mycket mycket tacksam för att dom finns!!!


Nej nu ska jag ta och börja byta kläder så jag kan bege mig till jobbet så småningom!!


Han en underbar vårdag allesammans!!!


Hejsan Hoppsan!!!